go back to Merlyn home page ...
|
HERBRONNINGSWINKEL
|
AKTIVITEITEN
|
SPIRITUALITEIT
|
ROUTE
|
CONTACT
|
LINKS
|
SITEMAP
go back to Merlyn home page ... go back to Merlyn home page ...

________

BASISCURSUS
SJAMANISME

________

WORKSHOP
BOVENTOONZANG

________

QI GONG REEKS
________

 

BASISCURSUS
sJAMANISME
"Reizen langs de Levensboom"
met Roel Crabbe

Basiscursus Sjamanisme

Sjamanisme

Sjamanisme wordt sinds mensenheugenis gebruikt voor healing en het oplossen van problemen, om zo de balans in het individuele en collectieve veld te herstellen.
Tijdens de basiscursus sjamanisme zal je kennis maken met enkele krachtige basisprincipes en technieken die reeds duizenden jaren gebruikt worden door sjamanen over de hele wereld.

Leer zelf werken met de sjamanistische trancereis ...

Centraal in dit weekend staat het leren werken met de sjamanistische trancereis naar de 3 spiritwerelden: de onderwereld, bovenwereld en middenwereld. Je leert hoe je op een veilige en goede manier de sjamanistische bewustzijnstoestand kan bereiken via de tranceritmes van de sjamaantrom en ratel. 

Vanuit deze sjamanistische bewustzijnstoestand zal je zelf in de 3 werelden reizen om er te leren:

 • onze kracht te herstellen
 • advies te ontvangen
 • contact te maken met zielsaspecten van ons werkelijke wezen en de natuur
 • hoe je zelf een krachtdier kan terughalen uit de onderwereld en hiermee kan werken
 • een relatie op te bouwen met je eigen gidsen

Het werken met de sjamanistische trancereis laat toe dat je zelf met deze spirituele realiteit kan werken en in direct contact zal staan met je spirituele gidsen. Op deze manier betreed je weer, heel bewust, de cirkel. Een gevoel dat door vele beoefenaars van het sjamanisme beschreven wordt als een thuiskomen. Thuiskomen in je eigen leven, hart en wereld.

Naast de sjamanistische trancereis maak je ook kennis met:

 • enkele principes van sjamanistische healing
 • het verbinden van kracht via het werken met de medicijnwereld
 • het reizen om kracht en kennis te vergaren voor anderen en de aarde
 • een healingritueel vanuit je verbinding met de bovenwereld

Gedurende deze workshop deel je je ervaringen met je medecursisten in de cirkel, om zo te leren hoe we onze ervaringen kunnen begrijpen en een plaats geven in ons leven. Ook kijken we naar de ethiek die nodig is om hier op een goede manier mee om te gaan en hoe sjamanisme praktisch kan bijdragen tot een rijker en vervuld leven.

Dit weekend is een uitnodiging om je te openen voor je verbinding met de spirituele werelden van de sjamaan en je te richten op kracht, innerlijke wijsheid, liefde en overgave. Een intense initiatie, waar het oeroude en hedendaagse samensmelten in de grootste plaats van kracht: jezelf.

- Na deelname aan de Basiscursus Sjamanisme zal je in staat zijn om zelfstandig verder te werken met de sjamanistische trancereis in de drie werelden en je contact en samenwerking met je spirituele gidsen en helpers uit de andere werelden te laten groeien.

- Mensen die de workshop hebben gevolgd en willen doorgroeien als cursist, krijgen in samenspraak met Roel gedurende 2 maanden een gratis, 8-delige opvolgingreeks via email en video, waarin Roel je verdere aanreikingen aanbiedt om het werken met de trancereis verder te verkennen en verdiepen. Deze opvolgreeks richt zich volledig op de praktische toepassing van het werken met de trancereis en ritueel.

- Na deelname aan de Basiscurus heb je de vereiste ervaring voor het verderzetten via je training via de Gevorderde Trainingen Sjamanisme of de Shamanic Practitioner opleiding

- Na deelname zal je ook toegang krijgen tot het Anam Cara Trancereis Netwerk, waar je samen met andere cursisten sjamanisme kan samenkomen om te oefenen in het werken met de Trancereis.

 

over Roel Crabbe

Roel CrabbeRoel Crabbé beoefent sjamanisme sinds 1995 onder leiding van zowel traditionele als westerse leraars. Hij is persoonlijk getraind en geauthoriseerd om het werken met de sjamanistische trancereis en healing te onderwijzen door Sandra Ingerman, voormalige educatie-directeur van de Foundation for Shamanic Studies en auteur van oa. "Soul Retrieval" & "Medicine for the Earth" Zijn werk en dat van zijn collegas vind je op ShamanicTeachers.com. Roel gaf les in België, Nederland, Zweden, Italie en Frankrijk. Zijn werk verscheen in publicaties van oa Bres en Change magazine. Hij is de oprichter van het Anam Cara centrum.

Sandra Ingerman over Roel Crabbé

Sandra Ingerman"Roel Crabbe's work is exquisite. His life experience has led him to be a brilliant and compassionate shamanic healer and teacher. I have known Roel since 2004 and had the opportunity to watch him work many times. His work is really beautiful, and touches deep into the soul of his clients. His communication is clear and his work is truly innovative. Anyone attending a workshop with Roel will come out with a wealth of teachings, healing, and inspiration."

- Sandra Ingerman, author of 10 books on shamanism including "Soul Retrieval" and "Walking in Light"

 

 
video ter inspiratie
Sandra Ingerman over de sjamanistische trancereis

Praktische informatie

 • Data: 26-27 januari 2019 - weekendworkshop, telkens van 10 tot 18u
 • Locatie: Merlyn – Daalstraat 2 – 9420 Erpe-Mere - klik voor een routebeschrijving
 • Taal: Nederlands
 • Bijdrage:
  • € 225 euro voor het volledige weekend (cursus + thee en versnaperingen + 8 weken opvolging)
  • € 205 euro vroegboekkorting (bij inschrijving én betaling voor 29 december 2018)
  • Thee, water, fruitsap, fruit en versnaperingen in pauzes zijn inbegrepen
  • Mensen die de Basiscursus Sjamanisme reeds eerder volgden en ter verdieping nogmaals deelnemen, kunnen dit voor het bedrag van € 165
  • Na deelname ontvang je gedurende 2 maanden een weekelijkse opvolging via email, met daarin verdere tips, opdrachten en ideeën voor het verderzetten van je persoonlijk werk met de trancereis.
 • Info & inschrijven: www.anamcara.be , info@anamcara.be of op 014/73 50 72
 • Meebrengen: middagmaal, matje, kussen, dekentje, schrijf en tekengerief, blinddoek of sjaal. Ook ratels en sjamanentroms zijn welkom..
  >>> Indien je geen sjamaantrom hebt, geef dit even aan, zodat we er voor jou één ter beschikking kunnen stellen (dit is zonder extra kosten)
 • U wenst in de buurt te eten? klik hier
 • U wenst in de buurt te overnachten? klik hier
 • Organisatie: Anam Cara

terug naar boven

________

BASISCURSUS
SJAMANISME

________

WORKSHOP
BOVENTOONZANG

________

QI GONG REEKS
________

 

WORKSHOP
BOVENTOONZANG
met Surya

BoventoonzangBoventoonzang is het zingen van twee frequenties tegelijkertijd. Deze oeroude techniek wordt traditioneel op verschillende manieren toegepast in Mongolië, Siberië, Tibet en Zuid-Afrika. Recent wordt het ook gebruikt in het westen, voornamelijk voor 'helende' doeleinden. Boventoonzang is een prachtig middel om muziek te maken en is tevens een heel magisch en krachtig middel om onszelf in balans te zingen. Door twee tonen tegelijkertijd te zingen verenigen we hoog en laag, mannelijk en vrouwelijk. Zo ervaren we Eenheid, verbondenheid met de Schepping.

​In deze cursus worden er één bepaalde boventoon techniek aangeleerd en ervaar je de helende werking die het op je kan uitoefenen. Ook werk je aan het bewustzijn van – het leren luisteren naar – boventonen in klanken. Na deze workshop ben je in staat boventonen te zingen en hier zelf verder mee aan de slag te gaan. Deze cursus schenkt je evenals een beknopte basiskennis van 'soundhealing'.

 

 

 

 

 

over Surya (Maarten Adriaenssens),
klanktherapeut & muzikantRoel Crabbe

"Van kinds af aan leeft er in mij een fascinatie om het mysterie van het leven te begrijpen en doorvoelen. 'Wie ben ik? Hoe kan ik écht gelukkig zijn? Hoe kan ik de wereld van dienst zijn?' Deze vragen dreven me op jonge leeftijd op jarenlange wereldreizen. In het oosten kwam ik in contact met meditatie en holistische heling, wat me al snel vele antwoorden gaf op mijn vragen. Ik startte intensieve opleidingen en retreats en begon met een dagelijkse sadhana (zelf beoefening).

De verbinding tussen mijn muzikaal werk en helingswerk werd sterker en zo begon ik een studie van klank in 2009. Het luisteren, beoefenen en bestuderen gaf me inzicht in de natuur in mezelf en openbaarde voor mij een levenspad. Klank in verschillende expressie vormen begon te fungeren als middel om dagelijks de stilte in mezelf te vinden.

​Deze stilte ervaar ik als God, of noem het Allah, Shiva, Grote Spirit of het Universum. Ik geloof dat alle innerlijke problemen opgelost kunnen worden door een herstelling van onze verbinding met de stilte. Omdat klank daarvoor een ideaal middel is, is het ook dit pad dat ik met de wereld deel. Door me te verdiepen in sacrale klank tradities vanuit verschillende culturen, voel ik dat het een deel van m'n missie is om het sacrale opnieuw in ons leven te integreren. Daarbij tracht ik steeds een brug te maken tussen culturele geloofssystemen en spirituele tradities. Achter elke gedachte of traditie schuilt dezelfde essentie: Liefde. Ik geloof dat dit het uiteindelijke doel is van het werk dat ik aanbied: 'ont-wikkelen' van Liefde."

In 2013 startte Surya een soundhealing centrum in België. De nood van velen aan meer verbinding en spirituele beleving in België zetten hem er tevens toe aan om in diezelfde periode gemeenschapsproject Universa mee uit de grond te stampen. In 2015 gaf hij deze coördinerende taak door en hervatte hij opnieuw zijn wereldreizen, gericht op een verdieping van de studie in klank en meditatie, waaronder bij zijn meester Sri Prem Baba en sjamanen in de Himalaya's. Daarbij begon hij in verschillende delen van de wereld zijn klankwerk te delen. Zo bouwt hij mee aan meer bruggen tussen mensen, culturen en spirituele tradities. Momenteel faciliteert Surya soundhealing werk in België, andere delen van Europa, Turkije en India.

Praktische informatie

 • Datum: zaterdag 23 fenruari 2019 - van 10 tot 17u
 • Locatie: Merlyn – Daalstraat 2 – 9420 Erpe-Mere - klik voor een routebeschrijving
 • Taal: Nederlands
 • Bijdrage: € 75
 • Info & inschrijven: Gelieve op voorhand in te schrijven op www.suryasoundhealing.be
 • Water en thee wordt voorzien
 • Meebrengen: Pen en papier, lunch, je stem
 • U wenst in de buurt te eten? klik hier
 • U wenst in de buurt te overnachten? klik hier
 • Organisatie: Surya

terug naar boven

________

BASISCURSUS
SJAMANISME

________

WORKSHOP
BOVENTOONZANG

________

QI GONG REEKS
________

 

REEKS
QI GONG
met Christine Sterckx

Qi Gong met Chris SterckxQi Gong is een eeuwenoude oefenmethode uit China die bestaat uit eenvoudige en rustige bewegingen. 3 principes komen aan bod in de oefeningen: houding (fysiek niveau, jing), ademhaling (energieniveau, qi), voorstellingskracht (spiritueel niveau, shen). De oefeningen zijn zowel in rust als in beweging. De bedoeling is dat je na verloop van tijd je qi of levensenergie leert voelen en activeren.

Iedereen kan dit beoefenen, jong of oud. Je oefent steeds volgens je eigen kunnen. Gezondheidsklachten kan je in vertrouwen meedelen aan de lesgeefster.

Je draagt best gemakkelijke kledij in natuurlijk materiaal en warme sokken. Je kan voor de meditatie een kussen en dekentje meebrengen.

Hoofdthema:
De 15 bewegingen van de Tai Ji Qi Gong.
Basis: 5 elementen oefeningen aangevuld met helende geluiden, meditatie, meridiaan stretching… .

Je krijgt regelmatig documentatie per mail.

 

 

Chris SterckxChristine Sterckx: licentiate in de motorische revalidatie en kinesitherapie KUL; traditionele Chinese geneeswijzen (acupunctuur, tuina, voeding, fytotherapie, qi gong en medische qi gong), docente kindertuina O.T.C.G. (Opleidingscentrum voor Traditionele Chinese Geneeswijzen).

 

Qi Gong

Praktische informatie

 • Iedere dinsdagochtend (behalve schoolvakanties) van 10u - 11u30:
  • 2, 9, 16 en 23 oktober 2018
  • 6, 13, 20, 27 november 2018
  • 4 en 11 december 2018
 • Locatie: Merlyn – "Hof ten Dale" - Daalstraat 2 – 9420 Erpe-Mere - klik voor een routebeschrijving
 • Taal: Nederlands
 • Bijdrage: € 85 voor de reeks - vooraf inschrijven is noodzakelijk
 • Meebrengen:
  • Je draagt best gemakkelijke kledij in natuurlijk materiaal en warme sokken
  • Je kan voor de meditatie een kussen of dekentje meebrengen
 • Info & inschrijven: via Christine Sterckx - mc.sterckx@gmail.com - 0494/477 625 - www.chris-sterckx.be
 • Organisatie: Christine Sterckx

terug naar boven

 

go back to Merlyn home page ...
|
|
|
|
|
|
|

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be

go back to Merlyn home page ...