welkom - bienvenue - welcome

AGENDA OKTOBER 2017


vanaf 3 oktober 2017
iedere dinsdagochtend
van 10u - 11u30
& woensdagavond
van 19u30 - 21u

lessenreeks

QI GONG

met Chris Sterckx

Qi Gong

Qi Gong is een eeuwenoude oefenmethode uit China die bestaat uit eenvoudige en rustige bewegingen. De oefeningen zijn gebaseerd op 3 principes: houding (fysiek niveau, jing), ademhaling (energieniveau, qi), voorstellingskracht (spiritueel niveau, shen). De oefeningen zijn zowel in rust als in beweging. De bedoeling is dat je na verloop van tijd je qi of levensenergie leert voelen en activeren.

Iedereen kan dit beoefenen, jong of oud. Je oefent volgens je eigen kunnen.

 

> lees verder ...

locatie: Merlyn – Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


vrijdag 6 oktober 2017 - 20u
Dreamtime concert

"ONENESS"

met Roel Crabbé, Griet Heylen & Patrik Niels

Dreamtime Healing

De Dreamtime Healings zijn rituelen waarin de kracht van Klankhealing en Sjamanisme samenkomen. In deze sterke rituelen werken Griet en Roel samen met Patrik om een diepgaand, helend veld te creëren via klankwerk en sjamanistische healing.

Het thema van deze dreamtime is "Oneness". In de ceremonie van Oneness word je uitgenodigd terug te keren naar de plek van eenheid in jezelf. Een terugkeer naar de kern van je wezen, die onaangeroerd is door de stormen van het leven.

> lees verder ...

 

locatie: Anam Cara - Kuypenevijver 27 - 2431 Veerle Heikant


zaterdag 21 oktober 2017 - 16u30
MANTRA YOGA CLASS
with Matthias Tunger, musically accompanied by The Love Keys
(DE)

Mantra Yoga Class

The fusion of Asana and Kirtan can deepen your practice in a way you might not have experienced before. Through breathing, movement and chanting, what has become rigid can soften up, what is closed can open and what is dark can be full of light again.

Our lessons are suitable for all levels. Drop the emotional ballast and radiate with us. The mantras direct our minds and increase the spiritual aspects of the asanas, which we’re also able to hold longer. We feel supported by the sacred sounds and find ourselves again in a focused lightness of being.

> lees verder ...

locatie: Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


zaterdag 21 oktober 2017 - 19u
KIRTAN MANTRA CONCERT

THE LOVE KEYS in concert

The Love Keys

Tears of joy. Goosebumps. A heart wide open. When mantras sound through The Love Keys, devotion becomes tangible. Aleah Gandharvika's voice is like a crystal clear mountain stream, while Ben Jammin creates soundscapes to take off with.

The Love Keys have given over 800 mantra concerts in 15 countries in the last 7 years. In the last 5 years they toured with the JAI-JAGDEESH, KEVIN JAMES CARROL and TINA MALIA.

They offer kirtans, mantra yoga classes and bhakti yoga workshops.

> lees verder ...

locatie: Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


AGENDA NOVEMBER 2017


4 weekends vanaf 18-19 november 2017
DIEPGAANDE TRAINING IN SJAMANISTISCHE KLANKHEALING

SPIRIT IN KLANK
met Roel Crabbe

Sound Journey Meditation

Unieke vorm van Klankhealing
"Spirit in Klank" is geen klankhealingtraining van A tot Z, maar gericht op een specifieke vorm van klankhealing waarin de verdieping van je eigen sjamanistisch werk centraal staat, vanuit de visie en benadering die eigen is aan Roel zijn werk. Het gebruik van de stem, trom en ratel zullen, samen met je verbinding met de spiritwereld, een grote plaats innemen.

> lees verder ...

locatie: Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


NOTEER ALVAST IN UW AGENDA ... TIPS & AANRADERS


Sound & Silence festival - Corfu 2017

 NIEUWTJES UIT MERLYN's HERBRONNINGSWINKEL


 

 


RAV DRUM - opnieuw verkrijgbaar bij Merlyn
RAVdrum

De RAV Drum is een heerlijk instrument. Door gebruik te maken van zeer gespecialiseerde technologie is de maker erin geslaagd om uit iedere 'tong' tot 6 verschillende boventonen (harmonischen) te laten weerklinken. Op de grote 'tong' in het midden zijn het er zelfs 7. Je kan deze boventonen afzonderlijk aanspelen waardoor het instrument een bereik van 2 oktaven krijgt. De noten van de RAV drum klinken heel lang door.

Dit fraai gestemde instrument kan zowel door beginnelingen als door professinele muzikanten worden bespeeld. een geschikt instrument voor op een podium, voor in de opnamestudio of voor tijdens een healing sessie of een meditatie. Er zijn verschillende toonaarden beschikbaar, zodat je voor jezelf de geschikte stemming kan uitzoeken. Op onze website vind je meer informatie en enkele inspirerende video's. Oordeel zelf ...

> meer informatie ...


TINKA TONG & BABA TONG ... de taal van de Bomen
Tinka Tong - Baba Tong

Deze kleine tongtrommels (spleettrommels) spreken de taal van het bos, de bomen, het hout.

Deze instrumenten bestaan enkel uit prachtig (fairtrade & duurzaam) Padouk hout. Het is dan ook heel fijn om de bijgeleverde stokjes even opzij te leggen en de tongtrommels met je handen, je vingers, te bespelen. Zo kom je echt in contact met het hout en tover je de allerfijnste melodieën uit deze klankdoosjes. Geschikt voor groot en klein.

> meer informatie ...

Baba Tong

MARIMBULA
marimbula

De Marimbula is een beetje een kruising van een cajon met een kalimba. Het is oorspronkelijk een Caribisch bass instrument dat zowel met vingers als met zachte mallets kan bespeeld worden, wat heldere, frisse hoge tonen oplevert. De 8 metalen tongen zijn ook eenvoudig te stemmen.

De marimbula heeft een hoogte van 40cm, en net zoals bij de cajon kan u op het instrument gaan zitten tijdens het spelen. Aan de onderkant van het instrument zitten stevige rubberen poten zodat de marimbula altijd stabiel staat. De marimbula heeft veel weg van zijn kleine broertje, de kalimba. Echter, de marimbula is vele malen groter en wordt op een andere manier gebruikt. De kalimba speelt melodisch, terwijl de marimbula veel meer gericht is op baslijnen en percussie. In een therapeutische context kan dit instrument o.a. voor basale stimulatie gebruikt worden.

> meer informatie ...


Blessings to you all,
Patrik NIELS & Myriam CAYET

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be - www.merlyn.be