welkom - bienvenue - welcome

KERST 2018


AGENDA DECEMBER 2019


zondag 15 december 2019 - 15u
IN CONCERT

Leki & Nicolas Mortelmans

We hebben een samenleving waarin we steeds gehaaster leven. Het is heel gemakkelijk geworden om jezelf compleet voorbij te lopen, het spoor bijster te geraken, tegen dikke muren te botsen en je goede – fysieke, mentale en emotionele – gezondheid weg te zien glippen.

Niemand is er volledig immuun voor. Ook zangeres Leki heeft dat aan de levende lijve ondervonden. De Belgisch-Congolese startte haar muzikale carrière toen ze 12 jaar oud was. Als hiphopartieste bracht ze platen uit, won awards, gaf optredens en werd 15 jaar lang gevraagd als presentatrice voor televisie- en radioprogramma’s. Alles leek vlot te verlopen …

Een malaria, een overvolle agenda, grote emotionele uitdagingen en een druk bezet hoofd dat alle signalen van het lichaam negeerde, zorgden uiteindelijk voor een mega burn-out.

Na een stop van ruim 3 jaar zorgt muziek weer voor een frisse start. Bij wijze van therapie schreef Leki tal van nieuwe liedjes die ze graag met je deelt. Urban acoustic, intiem gebracht: stem, gitaar, percussie en sitar onder begeleiding van Nicolas Mortelmans.

“Wat het einde lijkt, is soms gewoon een nieuw begin”

> lees verder ...

locatie: Merlyn – Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


 TIPS UIT MERLYN's HERBRONNINGSWINKEL


SUR TAMPURA = REISTAMPURA + SWARMANDAL
Sur Tampura

De Sur Tanpura is een combinatie van een reistampura en een swarmandal (Indische zither). Het is een prachtig instrument voor soundhealing en meditatie. De Sur Tanpura heeft 15 snaren die op een eenvoudige toonladder kunnen worden afgestemd. Door deze snaren op- of neerwaarts te bespelen, wordt een zachte klankwaterval geproduceerd. Voeg daarbij het herkenbare drone-geluid van de tampura, en je krijgt een betoverende klank.

sound sample

De compacte, platte vorm maakt de Sur Tanpura gemakkelijk te transporteren. Het instrument wordt geleverd met een draagtas, die het beschermt tegen vuil en vocht. Afmetingen: Lengte: 86 cm, breedte: 25 cm, diepte: 5 cm, gewicht: 2,4 kg.

> meer informatie en een geluidsfragment ...


KOSHI WINDCHIMES
Koshi

koshiDe Koshi windgong is een pareltje van een muziekinstrument, een originele creatie van hoge kwaliteit. Elke Koshi is handgemaakt aan de voet van de Pyreneën en is het resultaat van nauwgezet vakmanschap.

Nauwkeurig afgestemd ontstaat een spel van heldere, boventoonrijke tonen. Koshi wind chimes zijn verkrijgbaar in vier melodieën (Terra, Aqua, Aria & Ignis). Iedere chime heeft een specifieke magische klankkleur en kan samen met de andere types bespeeld worden. De klankbuis bestaat uit bamboefineer en is behandeld met natuurlijke olie. Breng de gong voorzichtig aan zijn touwtje in beweging, of laat het opgehangen aan het plafond, een muur of een tak met de wind spelen. Een kristalhelder ontspannend geluid zal u snel betoveren.

> meer informatie en geluidsfragmenten ...


VEGAN BUFFALO DRUMS

Vegan drums

vegan drumsVoor wie op zoek is naar een trommel waarbij geen gebruik is gemaakt van dierlijke producten, hebben we een heel gamma Buffalo Drums beschikbaar.

Zij bestaan in verschillende varianten.

 • standaard Buffalo Drum
 • 'comfort sound' Buffalo Drum, voor een warme, droge klank
 • 'Bahia' Buffalo Drum, voor een diepe, krachtige klank

Een bijkomend voordeel is dat deze trommels onder alle omstandigheden hun spanning blijven bewaren en dus niet onbruikbaar worden bij hoge luchtvochtigheid.

> meer informatie en videofragmenten ...NIEUWE LEVERING VAN ONGEVEER 140 kg KLANKSCHALEN

Klankschalen

De voorbij weken zijn er meer dan 140kg nieuwe klankschalen geleverd bij Merlyn.

Klankschalen zijn bijzondere oosterse instrumenten die bij het aanslaan een rijk en complex samenspel van klanken weergeeft. Het hieruit resulterende geluid en het bijhorende gevoel is voor iedere klankschaal anders. Zo heeft u schalen voor therapie en healing, schalen voor relaxatie en ontspanning, schalen voor diepe meditatie, ... enz.

Klankschalen bespelen vergt geen ingewikkelde techniek en is nagenoeg door iedereen aan te leren, zonder enige muzikale achtergrond. Dat verklaart ook meteen het succes van deze mooie instrumenten.
De schalen worden gebruikt voor behandelingen, therapieën, relaxatie, massage, klankbad, harmonisatie, rituelen, sound journey, concerten ... enz
.

> meer informatie over onze klankschalenTINKA TONG & BABA TONG ... de taal van de Bomen
Tinka Tong - Baba Tong

Deze kleine tongtrommels (spleettrommels) spreken de taal van het bos, de bomen, het hout.

Deze instrumenten bestaan enkel uit prachtig (fairtrade & duurzaam) Padouk hout. Het is dan ook heel fijn om de bijgeleverde stokjes even opzij te leggen en de tongtrommels met je handen, je vingers, te bespelen. Zo kom je echt in contact met het hout en tover je de allerfijnste melodieën uit deze klankdoosjes. Geschikt voor groot en klein.

> meer informatie en videofragmenten ...

Baba Tong

HARMONIUMS VOOR IEDERS BUDGET
Harmonium

Harmoniums zijn prachtige instrumenten voor het begeleiden van kirtan, mantra's, zangcirkels of sacred chants. Op dit ogenblik hebben we verschillende modellen in stock, in elk hun eigen prijscategorie:

Tirupati Basic: een eenvoudig, compact, licht, robust basismodel met toch een volle warme klank - laag register - 2 octaven - 27 toetsen G2-A4

Paloma Standard: een degelijk basismodel 3,5 octaven C-D - 39 toetsen - hoog en laag register

Bina Kirtan Premium: Kirtan model (kan je in mekaar klappen waardoor een draagkoffer ontstaat) van het befaamde merk BINA dat door mensen als Krishna Das en Jai Uttal in het westen bekendheid heeft verworven - 3,5 octaven C-F - 42 toetsen - hoog en laag register

> meer informatie ...


OPGELET, HET IS WINTER - DRAAG ZORG VOOR JE INSTRUMENTEN
luchtvochtigheid

OPGELET!

Bij bepaalde omstandigheden kan de luchtvochtigheid in je leefruimte onder de 40% duiken. Dit kan het geval zijn bij oa.:

 • erg koude temperaturen (vriesweer)
 • het gebruik van vloerverwarming
 • de nabijheid van een houtkachel of een open haard
 • in volle zon achter een venster

Dit is niet zonder gevaar voor instrumenten met natuurlijk vel (trommel) of instrumenten uit hout (fluit, spleettrommel, monochord, tampura, sitar, gitaar, ...). Door de droogte die hierbij ontstaat, kunnen je instrumenten barsten of scheuren.

Daarom geef ik graag volgende tips:

 • Tip 1: haal het instrument uit de verwarmde ruimte.
 • Tip 2: steek het instrument (indien mogelijk) in een plastic zak, een draagtas of een koffer waarin je sinaasappelschillen legt die langzaam hun vocht afgeven. Aardappelschillen kunnen ook, maar ruiken minder fris.

  Good luck!

Blessings to you all,
Patrik NIELS & Myriam CAYET

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be - www.merlyn.be