welkom - bienvenue - welcome

AGENDA MEI 2019


zaterdag 11 mei 2019 - 20u
RELAXATIECONCERT DE DRUÏDE
met Els Suys, Guy Bijl & Steve Robbert

Relaxatieconcert De Druïde

We gaan terug naar onze oerklanken en naar pure trillingen. Een sfeer, een gevoel of moment creeren waar je jezelf kan in terugtrekken en genieten van pure relaxatie. We gaan onze gevoelens als muzikanten vertalen in muziek en brengen hun verbonden klanken aan de hand van specifiek uitgekozen instrumenten in een rustgevend harmonie.

Ons concert is een "liggend relaxatieconcert", een soundhealing, een klankreis, een soundscape of hoe je het ook wil noemen.

> lees verder ...

locatie: Merlyn – Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


AGENDA JUNI 2019


zaterdag 29 juni 2019 - 20u
ENIYUA – CD RELEASE CONCERT
met Geert Kumpen

Geert Kumpen

De cd voorstelling van Eniyua is een reis doorheen oude volken, helende klanken en boventonen. Met diverse instrumenten zoals de gong, double native flute, handpan, didgeridoo, reverie harp, crystal harp, monochord, koshi’s, splitdrum, klankschalen ….

Gedragen door improvisatie vanuit gevoel en verbinding duikt boventoonzanger en multi-instrumentalist Geert Kumpen helemaal in de klank. Hij neemt je mee op een reis in werelden van pure klanken. Door je open te stellen en heel aandachtig te luisteren kom je terecht in een vredevolle helende ruimte.

Zijn kennissen vergelijken zijn muziek met Kailash Kokopelli, Tom Kenyon, Netanel Goldberg, Nestor Kornblum, Jonothan Goldman.

> lees verder ...

 

locatie: Merlyn – Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


AGENDA DECEMBER 2019


zondag 15 december 2019 - 15u
IN CONCERT

Leki & Nicolas Mortelmans

Noteer alvast in uw agenda. Meer info volgt later ....

locatie: Merlyn – Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere


NOTEER ALVAST IN UW AGENDA ... PERSOONLIJKE TIPS & AANRADERS


 NIEUWS UIT MERLYN's HERBRONNINGSWINKEL

- - - - - -
NIEUWE HANDPANS
Spacedrum

Spacedrum ® - made in France
Al meer dan 20 jaar produceert, levert en stemt Philip Maignaut steel drums (pan-drums) in het zuiden van Frankrijk. Deze ruime ervaring gebruikt hij nu voor het ontwerp van de Spacedrum. Met behulp van specifieke gereedschappen biedt hij een ruim assortiment Spacedrums, ontworpen en met grote zorg samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde roestvrijstalen platen (speciale legering)
. De ambachtelijke productie geeft de voorkeur aan kwalitateit boven kwantitateit. Het stemmen van een handpan is een ware kunst en bepaalt mee de hoge kwaliteit die hen vandaag in staat stelt om zeer betrouwbare intuïtieve instrumenten te produceren met een zeer eigen geluid.

> meer informatie ...

Pan Amor

Pan Amor ® - made in UK
Bij PanAmor Sound Sculptures zetten ze zich met hart en ziel in voor het vervaardigen van handpannen. Deze instrumenten worden geproduceerd met het beste plaatstaal. Ze zijn genitreerd (nitrided) waardoor hun oppervlak hard en slijtvast wordt en de corrosievastheid wordt verbeterd. Hierdoor worden uiterst consistente instrumenten verkregen
.

> meer informatie ...

- - - - - -
NIEUWE HAPI's
HAPI 432

HAPI 432Hz
De 432Hz HAPI Drum wordt gebruikt voor yoga, meditatie en muziektherapie om de geest tot rust te brengen en het lichaam te ontspannen. Ontdek een natuurlijke manier om rust te vinden, op ieder moment van de dag. Het is bekend dat meditatie stress en angst vermindert. Het bevordert de emotionele gezondheid en een betere zelfkennis. Focus op het heden. Verminder negatieve emoties. Vergroot je verbeeldingskracht en je creatieve vermogens
.

> meer informatie ...

HAPI Tini

HAPI TINI
Onze Tini HAPI drum is een HAPI drum voor onze kleintjes. Je kan er gemakkelijk liedjes op spelen (songboek meegeleverd) alsook vrij op 'jammen'. Deze HAPI is gestemd in A mineur waardoor zeer compatibel met andere instrumenten. Door zijn hoge tonen werkt hij erg goed als melodie instrument bij een basritme, of bij andere HAPI drums, maar je kan er ook veel plezier aan beleven als aleenstaand instrument. De noten aan de linker- en rechterzijde zijn allemaal harmonisch compatibel, zodat je gemakkelijk leuke patronen kunt bedenken om te spelen. Dankzij de meegeleverde draagtas neem je je instrument overal mee.

> meer informatie ...

- -
PERCUSSION BROOM (percussie bezem)
Percussion broom

Onze 'Percussion Broom' is gemaakt van natuurlijke, duurzame bamboe. De ongeveer 2cm brede bamboestrips schuren met vlotte, krachtige bewegingen tegen elkaar waardoor de meest uiteenlopende percussie geluiden ontstaan. Je kunt alle mogelijke oppervlakken proberen: handen, maar ook vloeren, muren, tafels - of zeker ook drums, cajons of gewoon in de lucht zwaaien.

Elke percussiebezem is uitgerust met een rubberen ring. Hiermee kun je het geluid moduleren door simpelweg de ring te verplaatsen.

> meer informatie ...

- -
SANSULA TUTORIAL by MANOSE
Manose on sansula

We have the great pleasure of showing you a Sansula tutorial by Manose on how to play the beautiful Healing Mantra

"Triambakam Yajamahe
Sugandhim Pushti Vardanam
Urvar-Ukamiva Bandhanan
Mrityor Muksheeya Mamritat"

 

> watch the video

- -
KLANKSCHAAL EXTRA LARGE
XL klankschaal

Deze prachtige klankschaal heeft een diameter van 40cm. De klank van deze grote schaal zorgt voor een diepe toon met een intense trilling. Ze is dan ook heel geschikt om er met je voeten te gaan in staan.

- -

Blessings to you all,
Patrik NIELS & Myriam CAYET

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be - www.merlyn.be