welkom - bienvenue - welcome

vanaf maandagavond 25 april 2022

Qi Gong

Na een onderbreking van 3 jaar én de C*periode kreeg Christine opnieuw veel zin om bij Merlyn een lessenreeks Qi Gong op te starten. Wij kijken er naar uit om jullie (terug) te ontmoeten en de magie van samen oefenen te ervaren.

Wat is Qi Gong?
Letterlijk betekent het de “kunst/vaardigheid om met je qi/energie om te gaan”. Qi Gong bestaat uit oefeningen in beweging en in rust gebaseerd op de eeuwenoude principes van de Oosterse geneeswijzen en filosofie. Het fysieke, energetische en het spirituele zijn geïntegreerd, waarbij je dichter bij jezelf komt en je innerlijke rust vindt, en zo goed voor je gezondheid zorgt. De laatste jaren bestudeerde Christine de vele overeenkomsten in de benadering van stressrespons volgens de Westerse (psycho-) neurologie en de Oosterse geneeswijzen. Dit is een enorme verrijking en verduidelijking. Qi gong kan je op alle leeftijden beoefenen.

... klik hier voor meer info ...


NOTEER ALVAST IN UW AGENDA ... PERSOONLIJKE TIPS & AANRADERS

concert Snatam Kaur

... info & tickets ...

 

NIEUWS UIT ONZE SHOP

Tirupati Kirtan Premium mini

HARMONIUM - TIRUPATI KIRTAN PREMIUM MINI
De Tirupati Kirtan Premium Mini is een kleinere versie van het Kirtan Premium-model dat bijzonder geschikt is voor op reis. Ondanks de eenvoudige constructie is het instrument stevig. Hoogwaardige dubbele 'reeds' zorgen voor een volle, warme klank en voor zijn kleine formaat heeft dit harmonium een verbazingwekkend goede sustain. Een goede keuze voor zowel beginners als ambitieuze kirtanzangers.

... meer info met geluidsfragment ...

chakapaCHAKAPA
Chacapa - ook bekend als Shakapa, Chakapa, Chacarpa of Huaira Sacha - is een rituele bladrammelaar die wordt gebruikt in healingrituelen in het Amazonegebied, samen met sjamanendrums, ratels, mondbogen, veren, tabak en liederen.

Aangezien hun geluid doet denken aan het ruisen van de boomtoppen in het Amazonewoud en hun bewegingen de lucht zachtjes laten circuleren, dragen zij de "wind van het woud" in zich. Dit maakt deze bladratels bijzonder geschikt voor wind- of luchtrituelen.

Onze Chacapas kunnen ook gebruikt worden bij healingswerk en klanktherapie, trancereizen, energetische massages of zweethutceremonieën. De klank van dit rituele instrument ontvouwt zich zeer fijn en intens.

... meer info ...

Chacapa

Shaman drums

SHAMAN DRUMS 'SAAMI' & 'TREE OF LIFE'
Sjamaantrommels met screen print motief 'SAAMI' of 'TREE OF LIFE'. De trommels zijn gemaakt uit geitenvel, en beschikbaar in zowel 40 als 50cm diameter. Ze worden gebruikt om ceremonieën of rituelen kracht bij te zetten of gewoon als visuele kracht of versiering.

... meer info ...

OCTAVE STEEL TONGUE DRUMS
De Sonic Energy Octave Steel Tongue Drum is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Hij heeft een centrale bastoon in het midden plus nog acht noten eromheen. Deze acht noten bestaan ieder uit twee 'tongen' die het mogelijk maken om éénzelfde noot in twee verschillende octaven te spelen. Hierdoor ontstaat een prachtig, meditatief geluid.

Er zijn ook drie siliconen voetjes aan de onderkant om te voorkomen dat de trommel wegglijdt. Je kunt de Octave Steel Tongue Drum met mallets of met je vingers bespelen. Leg hem gewoon op een effen oppervlak of op je schoot om te beginnen spelen. De trommel wordt geleverd met twee houten kloppertjes met rubberen kop en een mooie draagtas met rits en handvat.

Verkrijgbaar in stemmingen D Kurd en D Amara.

... meer info met een videofragment ...

 

Octave Steel Tongue Drum

Woodpan

Wood Pan

WOODPAN
De WoodPan is de eerste handpan waarbij de stevigheid en de sterkte van metaal wordt gecombineerd met de warmte en de zachtheid van hout, dat bovendien eerst 50 jaar heeft liggen drogen
. Hierdoor resoneert dit mooie instrument meer met de natuur, met de frequentie van je hart.

De WoodPan wordt geleverd met een stevige Evatek (Aviotek) hardcase, die je instrument een heel goede bescherming biedt zodat je je geen zorgen hoeft te maken wanneer je de WoodPan wenst mee te nemen op reis.

... meer info met een videofragment ...

SMUDGEFANS & FIREFANS
Smudgewaaiers dienen om de rook tijdens het smudgen te verspreiden. Onze waaiers worden enkel gemaakt van "roadkill" ... dieren die slachtoffer zijn geworden van het verkeer. De waaiers zijn gemaakt van een Baardkuifhoenvleugel of fazant.

Vuurwaaiers dienen om het ceremonieel vuur aan te wakkeren of ook om de rook tijdens het smudgen te verspreiden. Deze waaiers zijn gemaakt van kalkoenveren en al dan niet versierd met beadwork.

... een overzicht ...

smudgefans


Blessings to you all,
Patrik, Myriam & Alicia

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be - www.merlyn.be - www.merlynwebshop.be