welkom - bienvenue - welcome

KERST 2018


BELANGRIJKE TIP - DRAAG ZORG VOOR JE INSTRUMENTEN

luchtvochtigheid

OPGELET!
Bij bepaalde omstandigheden kan de luchtvochtigheid in je leefruimte onder de 40% duiken. Dit kan het geval zijn bij oa.:

  • erg koude temperaturen (vriesweer)
  • het gebruik van vloerverwarming
  • de nabijheid van een houtkachel of een open haard
  • in volle zon achter een venster

Dit is niet zonder gevaar voor instrumenten met natuurlijk vel (trommel) of instrumenten uit hout (fluit, spleettrommel, monochord, tampura, sitar, gitaar, ...). Door de droogte die hierbij ontstaat, kunnen je instrumenten barsten of scheuren.

Daarom geef ik graag volgende tips:

  • Tip 1: haal het instrument uit de verwarmde ruimte.
  • Tip 2: steek het instrument (indien mogelijk) in een plastic zak, een draagtas of een koffer waarin je sinaasappelschillen legt die langzaam hun vocht afgeven. Aardappelschillen kunnen ook, maar ruiken minder fris.

Good luck!


NIEUWTJES UIT ONZE SHOP

Cadeaubon Merlyn

CADEAUBON
Vanaf nu kan je via onze webshop een cadeaubon bestellen. Tot nu kon je dat enkel in onze fysieke winkel in Erpe-Mere. Maar wij kunnen ons voorstellen dat heel wat mensen vanwege de huidige situatie ervoor kiezen om niet onnodig de baan op te gaan. Daarom bieden wij vanaf nu de mogelijkheid om via onze webshop een cadeaubon aan te kopen, die u zowel op de webshop kan gebruiken als in onze fysieke winkel.

... meer info ...

 

REGENZUIL BAMBOE - 4 minuten
RainpoleEenmaal omgedraaid, geeft dit instrument 4 minuten lang de zachte klank van stromend water! Deze regenzuil van 50cm is ideaal voor aandachts- en ontspanningsoefeningen. Ook bij uitstek geschikt voor mobiel gebruik. We hebben ook regenzuilen van 7, 9 en 20 minuten.

Draai de regenzuil om en plaats hem verticaal: dan hoort u, als bij toverslag, minutenlang het geluid van fijne zomerregen of zacht stromende beekjes zonder dat u iets hoeft te doen!

Op de zachte klank van stromend water kan je heel mooi improviseren met de meest uiteenlopende klankinstrumenten: bv. monochord, kalimba, klankschalen, fluit, shrutibox of zang.

... meer info met geluidsfragmenten ...

Regenzuil

Harpen

HARPEN - LIEREN
Eindelijk kunnen we bij Merlyn opnieuw enkele mooie harpen en lieren in ons gamma aanbieden. Deze instrumenten hebben een heldere, warme klank (nylon snaren), zijn erg mooi afgewerkt en zijn bovendien uiterst betaalbaar. Een stemsleutel, een setje reservesnaren en een stevige draagtas zijn in de prijs inbegrepen.

Met een Keltische harp, een Kinnor harp of een Luit harp kan je kleur geven aan je verhalen, klankreizen, liederen, ... of gewoon de ruimte vullen met hemels getokkel. Voel je vrij om ze in onze winkel geheel vrijblijvend te komen uitproberen.

... meer info ...

RATELS - SHAKERS - MARACAS
Ben je op zoek naar je favoriete ratel, shaker of maraca om je soundhealings, rituelen, ceremonieën of concerten mee te begeleiden? Dan is het belangrijk dat je het juiste instrument kan kiezen, of nog beter ... dat het instrument jou kiest.

Bij Merlyn hebben we vele soorten ratels en shakers, met elk hun eigen specifieke klank en energie. Sommigen in kokosnoot, anderen in hout of plastic. De ene klinkt zacht, de andere hard en vurig.

... meer info ...

Ratels en Shakers

Mini Steel Tongue Drum

MINI STEEL TONGUE DRUM
Dit is een mini versie van de grotere Steel Tongue Drums (HAPI, Zenko, RAV Drum, EOX etc). Dit kleine broertje heeft slechts een diameter van 15,5cm, maar klinkt toch erg mooi. Een geschikt instrumentje voor de kleine muzikantjes, voor op reis, voor onderweg, op kantoor, in de klas, in het park, op de bus, de trein, ... .

... meer info met videofragmenten ...

Mini Steel Tongue Drum

MUZIEK DOOSJES
De troostende klanken van een muziekdoosje kennen we allemaal wel. Het brengt ons telkens terug naar onze kindertijd. Deze doosjes zijn slechts 8,5 × 4,5 × 3 cm en wegen 70g. Laat je wegdromen op de melodieën van Het Zwanenmeer, Peer Gynt, Bella Ciao of Arabesque.

... meer info met geluidsfragmenten ...

Music Boxes


Blessings to you all,
Patrik, Myriam & Alicia

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be - www.merlyn.be