welkom - bienvenue - welcome

KERST 2022


BELANGRIJKE TIP - DRAAG ZORG VOOR JE INSTRUMENTEN

luchtvochtigheid

OPGELET!
Bij bepaalde omstandigheden kan de luchtvochtigheid in je leefruimte onder de 40% duiken. Dit kan het geval zijn bij oa.:

  • erg koude temperaturen (vriesweer)
  • het gebruik van vloerverwarming
  • de nabijheid van een houtkachel of een open haard
  • in volle zon achter een venster

Dit is niet zonder gevaar voor instrumenten met natuurlijk vel (trommel) of instrumenten uit hout (fluit, spleettrommel, monochord, tampura, sitar, gitaar, ...). Door de droogte die hierbij ontstaat, kunnen je instrumenten barsten of scheuren.

Daarom geef ik graag volgende tips:

  • Tip 1: haal het instrument uit de verwarmde ruimte.
  • Tip 2: steek het instrument (indien mogelijk) in een plastic zak, een draagtas of een koffer waarin je sinaasappelschillen legt die langzaam hun vocht afgeven. Aardappelschillen kunnen ook, maar ruiken minder fris.

Good luck!


NIEUWTJES UIT ONZE SHOP

Cadeaubon Merlyn

CADEAUBON
Misschien weet u niet goed welk instrument u best cadeau doet. Tenslotte is een geschikt instrument kiezen iets heel persoonlijks. Daarom bieden wij de mogelijkheid om via onze webshop een cadeaubon aan te kopen, die u zowel op de webshop kan gebruiken als in onze fysieke winkel te Erpe-Mere.

... meer info ...

 

REGENZUIL BAMBOE - 4 minuten
RainpoleEenmaal omgedraaid, geeft dit instrument 4 minuten lang de zachte klank van stromend water! Deze regenzuil van 50cm is ideaal voor aandachts- en ontspanningsoefeningen. Ook bij uitstek geschikt voor mobiel gebruik. We hebben ook regenzuilen van 7, 9 en 20 minuten.

Draai de regenzuil om en plaats hem verticaal: dan hoort u, als bij toverslag, minutenlang het geluid van fijne zomerregen of zacht stromende beekjes zonder dat u iets hoeft te doen!

Op de zachte klank van stromend water kan je heel mooi improviseren met de meest uiteenlopende klankinstrumenten: bv. monochord, kalimba, klankschalen, fluit, shrutibox of zang.

... meer info met geluidsfragmenten ...

Regenzuil

SHRUTI BOX LARGE
De 'large' shrutibox van 'Monoj Kumar Sardar' is de meest verkochte shrutibox in ons gamma. Door zijn grotere klankkast klinkt dit instrument voller en warmer dan kleinere exemplaren. Bovendien kan hij meer lucht vasthouden waardoor hij vlotter en soepeler speelt en noten veel langer aangehouden blijven.

Het frame is gemaakt van massief hout en de zijkanten zijn van multiplex. De draagtas is inbegrepen.

... meer info, met geluidsfragment ...

Shruti

Eagle Bone flute

EAGLE BONE FLUTE
Deze keramische replica van de Eagle Bone flute heeft een betoverende en erg muzikale 'voice'. De fluit is gemodelleerd in klei van het beenbot van de Harpij, één van de grootste arenden ter wereld.
Improviseren is gemakkelijk in deze toonladder omdat elke notencombinatie prachtig klinkt. Prachtig instrument voor ceremonieel en ritueel gebruik.

... meer info, met video ...

CRYSTAL BAR CHIMES
Naast de klassieke energy bar chimes in aluminium hebben we nu ook prachtige bar chimes in kristal. De uitzonderlijk fijne en intense klank voert je mee naar Elfenland, naar sferen met heel subtiele energie. Erg geschikt voor healing werk.

... meer info ...

Crystal Bar Chimes

Pocket Steel Tongue Drum

POCKET STEEL TONGUE DRUM
Dit is een pocket versie van de Steel Tongue Drum. Dit kleine broertje heeft slechts een diameter van 7,6 cm, en past dus in je broekzak. Een geschikt instrumentje voor de kleine muzikantjes, voor onderweg, op kantoor, in de klas, in het park, op de bus, de trein, ... .

... meer info met videofragmenten ...

Pocket Steel Tongue Drum

LITHOFOON
Een lithofoon (Grieks: lithos = steen; phonos = klank) is een muziekinstrument dat bestaat uit één of meer stukken steen die een klank geven als men ze aanslaat. De klankstaven van dit bijzondere instrument zijn vervaardigd uit Chlorietschist, een in de Italiaanse Alpen voorkomend metamorf gesteente.
Bijzonder hoe deze steen zo lang kan naklinken en zo'n mooie open klank weergeeft. De lithofoon wordt bespeeld met meegeleverde rubber kloppers, maar je kan ze even goed met de (eveneens meegeleverd) houten of keramiek kloppers of zelfs met de vingertoppen aanwrijven. Iedere lithofoon is uniek qua klank en vorm.

... meer info met geluidsfragmenten ...

Lithofoon

Veronika Reniers

NIEUW boek "VERDICHTING DER DIMENSIES"
van VERONIKA RENIERS

Deze roman verhaalt over het Oude Volk dat op de Aarde woont – in een andere dimensie dan die van de mensen. Allerlei wezens van het Oude Volk halen de schrijfster uit haar vertrouwde omgeving en openen hun nog grotendeels onbekende wereld voor haar. Voor ze het beseft, zit ze tot over haar oren in verwerkingen – van pijnlijke herinneringen, maar ook van nieuwe, overweldigende ervaringen – die tot een grondige herordening van haar leven zullen leiden.

... meer info ...


NOTEER ALVAST IN UW AGENDA ...

Roel Crabbé

Sjamanistische 5-daagse initiatie
woe 15 tem zo 19 maart 2023 - te Orval
met Roel Crabbé en Patrik Niels (muzikale ondersteuning)

“Wanneer we een kanaal worden voor de Healing Field, stappen in we in een dimensie van eindeloze mogelijkheden en helend potentieel. Een dimensie van het zuiverste licht waarin onze verbinding met Spirit openbloeit. In 'The Healing Field' deel ik voor het eerst in een 5-daagse mijn persoonlijke praktijk, methodes en ceremonies om je relatie tot het Veld te laten openbloeien. Ik heet je van harte welkom" - Roel Crabbe

Roel Crabbé

... klik hier voor meer info ...

Blessings to you all,
Patrik, Myriam & Alicia

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be - www.merlyn.be