welkom - bienvenue - welcome

ONZE OPENINGSUREN ZIJN GEWIJZIGD
op DINSDAG en ZATERDAG kan u opnieuw zonder afspraak onze winkel bezoeken
.

NOS HEURES D'OUVERTURE ONT CHANGÉ
les MARDI et SAMEDI, vous pouvez à nouveau visiter notre magasin sans rendez-vous.

Om uw bezoek aan onze winkel zo veilig en comfortabel mogelijk te laten verlopen,
hebben wij extra maatregelen genomen: zie hier

Afin que votre visite à notre magasin se passe le plus confortablement possible et en toute sécurité,
nous avons pris des dispositions supplémentaires: voir ici

 

een nieuw gezicht bij Merlyn ... ALICIA

We zijn blij en heel dankbaar om onze nieuwe medewerkster Alicia bij Merlyn te mogen verwelkomen.

Alicia is gepassioneerd door klank en muziek en de therapeutische, energetische en spirituele benadering hiervan. Ze spreekt perfect Nederlands, Frans, Engels en Spaans. Ze is heel ondernemend en past perfect in de visie en filosofie van Merlyn.

Van harte welkom bij het Merlyn team, Alicia.

favicon

 


donderdag 25 februari 2021 om 20u30
online livestream concert
"NEW SHAMANIC MUSIC"

New Shamanic Music

Nu donderdag 25 februari om 20u30 … livestreamconcert van New Shamanic Music vanuit de "ferme du Biéreau" in Louvain la Neuve ♪♫ … te bekijken en te beluisteren vanuit je huiskamer.

la ferme du Biéreau

In sjamanistische rituelen neemt muziek een cruciale plaats in als medium tussen de sjamaan en de geestenwereld. Ethnische en traditionele muziekinstrumenten creëren samen met de instrumenten van het ensemble Musiques Nouvelles een nieuw en uniek klankenritueel. Via de kracht van geluid en ritme nemen ze je mee op een reis naar de kern van een verborgen leven: een wereld waar mensen, natuurkrachten, en spirits elkaar ontmoeten.

  • Laure Stehlin: fluiten, zang
  • Patrik Niels: sjamanistische instrumenten, zang
  • Charles Michiels: klarinetten, zang
  • Jean-Paul Dessy: cello, zang
  • Jarek Frankowski: geluidstechniek

Ziehier een voorproefje (klik op de afbeelding) ...

New Shamanic Music

... meer info & reservatie ...


INDIAN PREMIUM GONG - 22" / 55cm

Indian Premium Gong

De Meinl Sonic Energy Indian Premium Wind Gong wordt in Indië volgens traditionele technieken met de hand gemaakt uit een speciale bronslegering.

Het eerste wat opvalt aan deze gong is de prachtige met de hand gegraveerde mantra (Om Mani Padme Hum, de meest gekende mantra uit het Tibetaans Buddhisme), met in het midden een mandala met dubbele dorje (of Vishva-vajra, symbool voor bescherming). Een bijzondere bijdrage aan het uiterlijk en de energie van dit mooie instrument.

Windgongs zijn ook bekend onder de naam Feng of Sun Gong. De vorm is bijna vlak, en hierdoor spreidt de trilling van de gong zich in de breedte uit en klinkt hij erg lang na. De gong kan heel zachtjes bespeeld worden waarbij een mooie, warme, diepe klank hoorbaar wordt. Door de gong krachtiger te bespelen opent de klank zich met levendige boventonen.

... meer info, met videofragment ...


SENSORY HANDPANS

Meinl Sonic Energy Sensory Handpans worden stuk voor stuk met de hand gemaakt. Hiervoor is gebruik gemaakt van roestvrij staal, waardoor het instrument redelijk goed bestand is tegen water en vocht. Deze handpans zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan.

Ze produceren heldere en zuivere klanken. De klank is aangenaam, rustgevend en ontspannend en kan in verschillende toepassingen worden gebruikt, zowel voor het spelen van muziek als in een meer therapeutische context. Roestvrijstalen handpannen zijn gemakkelijk te bespelen, hebben een lange sustain en een groot dynamisch bereik.

Deze handpannen bevatten twee klankgaten: één gericht naar de speler en één naar de toehoorder(s).

... meer info, met videofragment ...

Sensory Handpan


HANDPAN CLEANER & PROTECTANT

handpan protectant

De Meinl Sonic Energy Handpan Cleaner is ontwikkeld voor het reinigen van alle ongelakte handpannen. Dit product is geschikt voor het verwijderen van vuil, vlekken of vetresten, en het biedt tegelijkertijd bescherming tegen corrosie. Breng na het reinigen een beschermlaag aan met de Meinl Handpan Protectant om de handpan optimaal te beschermen.

De Handpan Protectant is ontwikkeld als beschermings- en verzorgingsproduct voor alle ongelakte handpannen. Het biedt bescherming tegen corrosie en bevat een formule op waterbasis gemaakt van een mengsel van jojoba-olie en was. Nadat het water is verdampt, laat het een bijna onzichtbare beschermende film achter. De Meinl Sonic Energy Handpan Protectant is niet vet, bevat geen agressieve ingrediënten en is huidvriendelijk.

... meer info ...


SHRUTIBOX in LAGE G

We hebben opnieuw enkele shrutiboxen in voorraad die niet in de gebruikelijke C (do) zijn gestemd, maar wel in de extra lage stemming G (sol). Deze lagere stemming geeft het instrument een lekker diepe en dus nog warmere en vollere klank.

Het frame is gemaakt van massief hout en de zijkanten zijn van multiplex. De draagtas is inbegrepen.

 

... meer info, met geluidsfragment ...

New Shamanic Music

KOSHI WINDCHIMES

Koshi windchimes

 

De Koshi windgong is een pareltje van een muziekinstrument, een originele creatie van hoge kwaliteit. Elke Koshi is handgemaakt aan de voet van de Pyreneën en is het resultaat van nauwgezet vakmanschap.

Nauwkeurig afgestemd ontstaat een spel van heldere, boventoonrijke tonen. Koshi wind chimes zijn verkrijgbaar in vier melodieën (Terra, Aqua, Aria & Ignis). Iedere chime heeft een specifieke magische klankkleur en kan samen met de andere types bespeeld worden. De klankbuis bestaat uit bamboefineer en is behandeld met natuurlijke olie. Breng de gong voorzichtig aan zijn touwtje in beweging, of laat het opgehangen aan het plafond, een muur of een tak met de wind spelen. Een kristalhelder ontspannend geluid zal u snel betoveren.

... meer info, met geluidsfragmenten ...

Koshi


Blessings to you all,
Patrik NIELS & Myriam CAYET

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be - www.merlyn.be