welkom - bienvenue - welcome

vrijdag 10 september 2021 om 21u

New Shamanic Music

In sjamanistische rituelen neemt muziek een cruciale plaats in als medium tussen de sjamaan en de geestenwereld. Ethnische en traditionele muziekinstrumenten creëren samen met de instrumenten van het ensemble Musiques Nouvelles een nieuw en uniek klankenritueel. Via de kracht van geluid en ritme nemen ze je mee op een reis naar de kern van een verborgen leven: een wereld waar mensen, natuurkrachten, en spirits elkaar ontmoeten.

  • Laure Stehlin: fluiten, zang
  • Patrik Niels: sjamanistische instrumenten, zang
  • Charles Michiels: klarinetten, zang
  • Jean-Paul Dessy: cello, zang
  • Jarek Frankowski: klank

... klik hier voor meer info & een teaser video ...


zaterdag 25 september 2021 om 18u

Kevin James Carroll in concert

... info & tickets ...

 

20 JAAR MERLYN

Begin juli 2001 zijn wij heel kleinschalig Merlyn opgestart in onze toenmalige woning in Asse. Eerst met soundhealing en aanverwante behandelingen, het organiseren van voordrachten, workshops en kleinschalige klankconcertjes. Maar langzaam kwam er meer en meer vraag naar intuïtieve muziekinstrumenten. De garage werd stap voor stap leeggemaakt en op de kortste keren hadden we een volwaardige winkel ...

Nu, 20 jaar later kijken we dankbaar terug naar een avontuurlijk parcours. De grote Eco-Therapeutica beurzen in Leuven, de eerste concerten (ooit !) van Terry Oldfield, onze verhuis naar Erpe-Mere, de overweldigende opkomst bij de viering van 10 jaar Merlyn, eigen concerten met Peacelane, Thuya, Mousai, ... , aquatempel concerten, memorabele benefietconcerten met 'Hope & Dreams' en vele andere medemuzikanten, ontelbare workshops, opleidingen, concerten en meditaties.

Onze klanten komen intussen niet alleen vanuit alle uithoeken van het land, maar ook van over de grenzen in Nederland en Frankrijk. En sinds we vorig jaar zijn gestart met onze webshop, hebben we klanten tot in Israel, Saoudi-Arabië, ... .

Maar we wensen vooral JULLIE te danken, onze vele klanten, collega's en vrienden, die ons al die jaren hebben vooruitgestuwd, in ons zijn blijven geloven en ... onze ambassadeurs zijn geworden. Jullie steun en vertrouwen heeft het verschil gemaakt. We voelen ons gedragen, verbonden door de gemeenschap van gelijkgestemden, onze 'tribe'. In deze tijd van grote uitdagingen is 'verbinding' meer dan ooit belangrijk. Verbinding met onze medemens, verbinding met onszelf, en verbinding met de bron. Voor deze 'verbinding' gaan we ons de komende jaren blijven inzetten.

Patrik & Myriam

 

NIEUWS UIT ONZE SHOP

Tirupati Kirtan Premium mini

HARMONIUM - TIRUPATI KIRTAN PREMIUM MINI
De Tirupati Kirtan Premium Mini is een kleinere versie van het Kirtan Premium-model dat bijzonder geschikt is voor op reis. Ondanks de eenvoudige constructie is het instrument stevig. Hoogwaardige dubbele 'reeds' zorgen voor een volle, warme klank en voor zijn kleine formaat heeft dit harmonium een verbazingwekkend goede sustain. Een goede keuze voor zowel beginners als ambitieuze kirtanzangers.

... meer info met geluidsfragment ...

 

REGENZUIL BAMBOE - 7 minuten
Eenmaal omgedraaid, geeft dit instrument 7 minuten lang de zachte klank van stromend water! Deze regenzuil van 60cm is geschikt voor het geven van klankreizen, yogasessies, aandachtstraining, meditatie of gewoon voor je eigen ontspanning. We hebben ook regenzuilen van 4, 9 en 20 minuten.

Draai de regenzuil om en plaats hem verticaal: dan hoort u, als bij toverslag, minutenlang het geluid van fijne zomerregen of zacht stromende beekjes zonder dat u iets hoeft te doen!

Op de zachte klank van stromend water kan je heel mooi improviseren met de meest uiteenlopende klankinstrumenten: bv. monochord, kalimba, klankschalen, fluit, shrutibox of zang.

... meer info met geluidsfragmenten ...

 

Koshi / Zaphir stands

Cosmos Harmony Balls

COSMOS HARMONY BALLS
Deze fantastische Cosmos Harmony Balls hebben een delicate, kosmische klank, die je onvermijdelijk naar vertragingsmodus doet schakelen en je laten wegzinken in diepe ontspanning. Het zachte geluid begeleidt je op fantasierijke tochten naar de woelige zee, de druiperige jungle of bruisende bloemenweiden. Een droom!

... meer info met geluidsfragmenten ...

STAANDERS VOOR KOSHI / ZAPHIR
Je favoriete Koshi of Zaphir windchime kan je vanaf nu in een prachtige beukenhouten staander hangen.

  • De PISA stand is een schuine staander ... meer info
  • De TIPI stand heeft de vorm van een tipi ... meer info
  • Aan de CAROUSEL stand kan je tot 4 windchimes hangen ... meer info

 

Koshi / Zaphir stands

RAV Vast
RAV Vast

RAV DRUM
De RAV Drum is een heerlijk instrument. Door gebruik te maken van zeer gespecialiseerde technologie is de maker erin geslaagd om uit iedere 'tong' tot 6 verschillende boventonen (harmonischen) te laten weerklinken. Op de grote 'tong' in het midden zijn het er zelfs 7. Je kan deze boventonen afzonderlijk aanspelen waardoor het instrument een bereik van 2 oktaven krijgt. De noten van de RAV drum klinken heel lang door.

Dit fraai gestemde instrument kan zowel door beginnelingen als door professinele muzikanten worden bespeeld. een geschikt instrument voor op een podium, voor in de opnamestudio of voor tijdens een healing sessie of een meditatie. Er zijn verschillende toonaarden beschikbaar, zodat je voor jezelf de geschikte stemming kan uitzoeken. Op onze website vind je meer informatie en enkele inspirerende video's. Oordeel zelf ....

... meer info met videofragmenten ...

RAV tongue drum


Blessings to you all,
Patrik, Myriam & Alicia

© Merlyn - Daalstraat 2 - 9420 Erpe-Mere - 053/84 18 27 - info@merlyn.be - www.merlyn.be